Julstädning

Nu har den årliga julstädningen börjat. Mycket som skall göras: Damma, röja i hyllor och skåp, tvätta fönster, dammsuga, tvätta golv och stryka gardiner och dukar. Sen kommer det där trevliga då man skall byta ut de gamla handukarna, sängkläderna och gardinerna till röda och juliga. Sen kommer såsmåningom pyntet. Tur att man är ute i god tid:) Brukar ni städa mycket inför julen? Jag tycker att pyntandet är väldigt kul, men städningen hör också till. Det blir så rent och fint och en ombonad stämning när allt är klart:) Ikväll skall jag också skriva julkort till er som har bestämt er för att vara med i julkortsswappen:)

Chess

Sitter på bussen hem nu efter en
väldigt trevlig kväll på Göteborgs Operan. Det var Chess som framfördes och jag kan verkligen rekommendera den! Detta var min utsikt ifrån bussfönstret för ett par minuter sen. Mysigt!


Jul på Koberg

I helgen var jag och min pojkvän på årets första julmarknad, Jul på Koberg. Här fanns en matbod fylld med allt ifrån korv och lax till fudge och marsipan. Det fanns även en hantverksbod där det såldes tomtar av olika slag, dock lite lite enligt mig för det som det fanns mest av var olika sorters ullkläder. Inte så juligt..men men. Det var ganska stor julstämning, men jag tycker de borde ha pyntat lokalerna mer och spelat julmusik för potentialen för julstämning finns verkligen på Koberg med sitt fina slott, stall och ladugårdar. Men även om inte julstämningen var på topp så hade vi en väldigt mysig stund. Vi köpte olika sorters korvar och fudge och åt vildsvinskebab. Väldigt gott!
Villeroy och Boch

Igår hade jag lite tid över innan min spårvagn gick och gjorde ett besök på Villeroy och Boch på avenyn i Göteborg och oj va underbart det var! Det var som att komma in i ett sagoland av julmysiga saker. Affären dignade av julserviser och julgransprydnder mm. Jag kommer definitivt besöka den affären mer innan jul och jag är också väldigt sugen på att börja samla på någon av serviserna. Kolla in den här sidan så får ni se vad jag menar. Kan man göra annat än att älska detta? Bilderna är hämtade från google och serien heter Winter bakery delight:)
 

Julkort!

Alldeles för få julkort brukar dimpa ner i postlådan, varför skriver ingen dessa traditionella och mysiga kort längre? Känns så mycket mer speciellt än ett sms, även fast det också är trevligt. Men nu får det bli ändring. Jag deltar i Maries julkortsswap:)
 

Redan 8:e november!

Åh va härligt att det redan är 8:e november! Det betyder att det snart är dags att sätta upp julpyntet! Jag har inte riktigt hunnit jula något än pga tentaplugg. Men nu är tentan över och förhoppningsvis gick det bra. Såg med besvikelse att närmsta perioden i skolan också blir väldigt hektisk, men nu skall jag minsann ge mig tid till mysiga saker ändå! Jag har planer på julmarknad i Lubeck, Jul på Liseberg, julmarknad på Koberg, julkalas med julklappslek och pysselkväll:) Finns det något juligt som ni tycker man måste göra innan Jul?


RSS 2.0